Ένα δωρεάν Online MMO παιχνίδι στον browser σας: BrowserQuest

Η Mozilla σε συνεργασία με το Web design studio Little Workshop, δημιούργησε ένα web-based παιχνίδι περιπέτειας πολλαπλών χρηστών, με όνομα BrowserQuest!

Θέλοντας να δείξει ότι με το νέο HTML5 οι browsers γίνονται πλέον δυνατά εργαλεία Gaming, δημιούργησε το συγκεκριμένο παιχνίδι, χρησιμοποιώντας μονάχα HTML5 και javascript.

Με λίγα λόγια, για πρώτη φορά θα παίξετε ένα παιχνίδι στο οποίο αλληλεπιδράτε σε πραγματικό χρόνο με άλλους χρήστες, χωρίς εγκατάσταση, απλά από τον browser σας!
Χρησιμοποιεί το στοιχείο Canvas του HTML5 για να δημιουργήσει έναν κόσμο 2D , HTML5 audio APIs για να υποστηρίξει ήχο, WebSockets για να διευκολύνει τη συνεργασία με τον Server, και το localStorage για να αποθηκεύσει την πρόοδο του παίχτη.

Ρίξτε μια ματιά στο παιχνιδάκι, είναι αρκετά ενδιαφέρον και σίγουρα κάτι το οποίο δεν έχουμε δεί ποτέ να υλοποιείται με αυτό τον τρόπο σε έναν browser.. http://browserquest.mozilla.org/

Πάντως το μέλλον φαντάζει ακόμη καλύτερο, αφού πολλά νέα standards βρίσκονται υπό κατασκευή και υπόσχονται να βελτιώσουν σημαντικά την κατασκευή web based παιχνιδιών. 3D γραφικά και υποστήριξη χειριστηρίων παιχνιδιών, θα μπορούσαν για παράδειγμα να περάσουν τα web based games από τη σφαίρα του χαλαρού gaming.